Syksyllä maistuu sorsapaisti. Tässäpä ohjeeni, jota tein äitini vanhalla ohjeella ja höystin itse hieman lisää yrteillä.
Sorsan käsittely: sorsan käsittely
Sorsan käsittely: sorsan käsittely
Sorsan nahkan nyljettyäni paloittelin sorsan. Pannulle reilusti voita, sorsapalat ruskistin ensin hieman ja lisäsin yhden ison sipulin lohkot sekaan. Suolaa, valkopippuria, vettä pannulle (vaihdoin reilumman kokoiseen emalipannuun). Sitten kiehautus noin 15 min, pannulle ruokakermaa, kaneliomenalohkot sekaan pihapuuni omenista. Lopuksi kermaa ja yrttejä. Pieni kiehautus. Lisukkeeksi keitetyt perunat ja salaattia. Jälkiruuaksi vielä omena-puolukkapiirakka vaniljakastikkeen kera. Sorsa on kivaa vaihtelua ruokavalioon syksyllä - täytyy varmaan suorittaa metsästyskortti itsekin, kun olisi hauska ammuskella!
1 sorsa (poistin nahkan ensin)
20 gr voita
1 sipuli paloina
vettä pannulle siten, että palat lähes peittyvät
1 dl ruokakermaa
suolaa
valkopippuria
omenalohkoja
minttua
persiljaa
tinjamia
rosmariinia
ym yrttejä - paljon tai vähän
Kommentit
Lähetä kommentti